– 1 kg balancana
– ½ kg poma ili rajčica
– 4 paprike
– 4 režnja češnjaka
– 3 grančice petrusimula
– 1 dcl maslinova ulja
– 2 kapule ili crvena luka
– 1 dcl bijeloga vina
– 6 slanih inčuna ili 6 feta pancete

U večoj teči na barem 1 dcl maslinova ulja stavi se na lagano šufigavati povrče prethodno nasjeckano na fetice no slijedečim redom: najprije paprike, pa balancane a onda tikvice. češnjak, kapula na rezance, petrusimul i pome stave se zadnje. Kada se povrče več počelo žutiti doda se panceta rezana na kockice ili pak očiščene i usitnjene slane srdele te sve podlije s bijelim vinom i (po volji) ribljim (ako koristite inčune) ili goveđim (ako ste dodali pancetu) temeljcem. Po potrebi se dodaje i malo vode a povrče je gotovo kada je balancana posve omekšala. Služi se toplo.