– 1 kaul ili cvjetača
– 2 srednje velike karote ili mrkve
– 5 režanja češnjaka
– 2-3 grančice petrusimula ili peršina
– mravinac i lističi ružmarina
– 1 dcl maslinova ulja
– ˝ dcl bijeloga vina
– ˝ dcl ribljeg temeljca
– parmezan ili suhi sir
– 1 jaje
– sol i papar

Kaul se opere, listovima skine deblji dio stabljike a cvijet – glavu podijeli na manje cvjetove. Karotu se očisti, opere i nareže na fetice pa zajedno s kaulom stavi u vruču posoljenu vodu neka se kuha dok ne omekša. U teču ili dublju tavu na maslinovu ulju zažuti se narezani češnjak i dvije trečine narezanoga petrusimua. Kada je češnjak počeo tamniti, smanji se vatra i doda ocijeđen kaul narezan na manje komade, karota te na lagano šufigaje dok povrče ne počne tamniti. Tada se podlije ribljim temeljcem, vinom i po potrebi doda malo vode u kojoj se kuhalo povrče, posoli i zapapri pa pusti na lagano dok tekučina nije skoro pa ishlapila. Tada se zatvori vatra i nariba dobro parmezana po vrhu te dolije i umiješa u povrče jedno ili dva prethodno zamučena jaja. Služi se toplo posuto s ostatkom narezanog petrusimula.