– 1 kaul ili cvjetača
– žlica-dvije mlijeka
– 2 jaja
– bijelo brašno i pura (kukuruzno brašno)
– ulje za prženje (suncokretovo ili sojino)
– sol i papar
ZA UMAK:
– 4 deblje fete pancete
– ˝ dcl maslinova ulja
– 2 žlice bijeloga vina
– žlica usitnjenih kiselih kapara
– 1 srednja kapula ili crveni luk
– žličica kvasine i acceta balsamica
– 1 žlica usitnjenog petrusimula
– 1 meko kuhano jaje

Kaulu se skinu listovi a cvijet se dobro opere i skuha u vručoj osoljenoj vodi kojoj se dodalo i malo mlijeka, desetak minuta ili dok ne omekša. Potom se ocijedi, ohladi i razdjeli na cvjetove. Svaki se cvijet uvalja u razmučeno jaje pa u mješavinu brašna te prži, dok ne porumeni, u tavi na vrelome ulju za prženje.
Na maslinovu ulju se na laganoj vatri zažuti usitnjena kapula s petrusimulom i kada je počela tamniti dolije se vino, nasjeckane kapare i malo vode. Pusti se na lagano dok tekučina malo ne ishlapi a onda doda kvasina i acceto balsamico, sol i papar, panceta rezana na što sitnije kockice ikada se uz miješanje sve
proželo, usitnjeno meko kuhano jaje. Sve skupa se dobro pomiješa i toplim umakom prelije po pohanom kaulu.