˝ kg kozica
– 6 tikvica
– 1 kapula ili veliki luk
– 1 grančica petrusimula
– 1 žuta i 1 crvena paprika
– 1 dcl maslinova ulja
– ulje za prženje
– 4-5 lističa bosiljka
Kozice valja popržiti na suhoj tavi pa očistiti meso iz repova. Tikvice se nareže na uzdužne fete, posoli, pusti da malo odstoje, propere pod mlazom hladne vode, ocijedi i osuši pa ispeče na gradelama ili na tavi s malo ulja za prženje. U tavi se na maslinovu ulju zažuti kapula rezana na rezance zajedno sa narezanom crvenom i žutom paprikom. Kada je povrče posve smekšalo pospe se usitnjenim bosiljkom. Na veliki tanjur ili pliticu naizmjenično se slože tikvice, paprika s lukom te kozice i sve dobro pospe petrusimulom a po volji i svježe naribanim parmezanom. Služi se toplo.