– 12 svježih srdela
– 2 žlice brašna
– 2 žlice maslinova ulja
– ulje za prženje (sojino ili suncokretovo)
– 1 manja kapula ili crveni luk
– 1 veči režanj češnjaka
– 2-3 lista lovora
– 1 žlica pinjola
– prstohvat zdrobljenog suhog peperončina
– 1 žličica smeđeg šečera
– 1 žlica acceta balsamica
– 1 dcl crnog vina
– sol

Srdele se očisti – izvadi im se utroba – i opere a potom skine glave, izvadi srednju kost i drače te rastvori u veliki filet. Pobrašni se filete, posoli i poprži u tavi na srednje vrelom ulju pet-šest minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Dobro ih se ocijedi na papirnatom ubrusu i stavi na nemetalnu pliticu ili veliki tanjur. Na malo maslinovog ulja na srednjoj temperaturi pirja se kapula rezana na tanka rebarca sve dok ne omekša odnosno prije nego li potamni. Potom se doda usitnjeni češnjak, nasjeckani lovorov list, peperončini i nasjeckani pinjoli. Sve se zajedno dobro pomiješa i začini sa šečerom, kvasinom i vinom te drži na vatri dok ne prokuha. Dobivenom smjesom se preliju srdele te sve pusti da odstoji u dobivenoj marinadi dok se skroz ne ohladi. Neka još odstoji u hladnjaku sat-dva. Služi se na sobnoj temperaturi.